Duna kadét


Kedves érdeklődő olvasó!

Örömmel mutatom be a Duna kadét 4.60 motoros kishajót.

A Duna Kadét motoros hajó teljesen új, saját tervezésű és gyártású magyar termék.

Anyaga 100% fa.

A hajó vörösfenyőből, mahagónifából és hajóépítő rétegelt lemezből készül.

A hajótest egy könnyű és erős, feszített-ragasztott, csavarozott faszerkezet, klasszikus hajóépítő munkával építve.

A hajó ára motor nélkül: 997.000.- + Áfa


Műszaki adatai:

Teljes hossz: 4,60 méter.

Szélesség: 1,60 méter.

Merülése: 12 centiméter 20LE motorral, 2 fővel.

Súly: 120 kg

Szállítható személyek: 5 fő.

Motorteljesítmény: 5 – 40 LE:


Ennyit a száraz tényekről.


Az előzmények:

A késztetés kialakult bennünk, miközben dolgoztunk, kiállításokra jártunk. Egyszer csak láttuk, hogy a rengeteg agyon dizájnolt forma között elveszett a gyerek. Hajókiállítások voltak tele csíkos kárpitokkal, jó sok gömbölyű, műanyag idomokkal és speciális vonalakkal, mindenféle célszerű helyeken elhelyezett kóla és egyéb tartókkal. És már nem láttunk sehol egy „igazi” csónakot.

A terv:

Építeni kell egy motorcsónakot. Egyszerűt, szépet. Egy klasszikus gyönyörű formát. Egy igazit. Ami jó érzést ad, amikor még csak ránéznek. Ami a miénk. Amit megmutathatunk bárkinek. Amit szerethetünk. Mint a „régieket”. Úgy legyen új és ízléses, hogy nem állunk be a sorba és nem másolunk semmit - elkészült.

Mire való a Duna Kadét?

Lehet vele horgászni, túrázni, bulizni. Relaxálni – csavarogni egyedül vagy pároddal, a családoddal, barátaiddal, haverjaiddal. A szabadidő egyik legjobb eltöltési ideje ha elmegyünk a vízre. Megismerünk egy másik világot, ami nem a stresszről, a telefonról, munkáról, TV-ről szól – csak a jóérzésről és szabadságról.

Mindennapi előnyök:

A hajónak nincs hatósági nyilvántartása, nem kell hozzá műszaki vizsga, nem kell hozzá hajózási jogosítvány, ha maximum 5 LE. Motort veszel hozzá. Ezzel megtanulhatsz hajózni biztonsággal. Könnyű a hajósúly, ezért kis utánfutó elég, ami megint könnyű súlyú. Ezért normál autó elhúzza a szerelvényt, ami bőven 750 kg-on belül van.

Előnyök a vízen:

Könnyű 150kg-os hajósúly, ezért sokkal kisebb teljesítményű motor elég ugyanazon sebesség eléréséhez. A Duna Kadét fahajónál elég a 20 LE motor kb.40 km/órához, amíg egy normál műanyag hajónál 30 LE-nél kezdődik a jó teljesítmény.

Folyamatos és valódi pénzügyi előnyök:

A Duna Kadét fahajóhoz nem kell drága szerviz - évi egyszeri téli karbantartásként - belső finom csiszolás, majd egy vagy kettő réteg olajozás, tetszés szerint.

Az első komoly egyösszegű megtakarítás a Duna Kadét megvételével jön létre: mivel kicsi a hajósúly 120kg! – ezért kb. 30%-kal kisebb motor elég a Duna Kadét dinamikus – jó meghajtásához. Elég megnézni bármely gyártói motortáblázatot a LE és súlyarányt, valamint az ehhez tartozó árakat. A motor vásárlásánál ez egy nagyon komoly – sok százezer forintos érv mellettünk.

Például egy hajószállító futó ára vagy egy elektromos motoré – amellyel a Balatonon is használhatjuk a Duna Kadétot.

A következő komoly megtakarítás folyamatos – az üzemanyag fogyasztás.

A Duna Kadét 20 LE motorral, kb. 200kg tömegű testtel, 40 km/óránál óránként 4-5 litert fogyaszt. Mennyit fogyaszt egy 200-300 kg-os műanyag hajó 35-40 LE motorral – a választ Önökre és a hajózó ismerősökre, barátokra bízzuk.

Megköszönve figyelmét, reméljük felkeltettük érdeklődését a Duna Kadét iránt.

Kérdés esetén állunk rendelkezésére telefonon és e-mailben.
Üdvözlettel:
Győrffy Péter és Lakasz Péter